Arvot ja vastuullisuus

Vastuullisuus on tapamme tehdä yritystoimintaa. Haluamme, että arvomme näkyvät konkreettisina tekoina päivittäisessä toiminnassa. Täydellisyyttä ei ehkä olekaan, mutta vastuullisten tekojen jatkumo vie aina oikeaan suuntaan.

Arvot yrityskulttuurin perustana

Arvostamme sinua

Haluamme toimia niin, että arvostus kanssaihmisiä ja kanssayrittäjiä kohtaan välittyy. Olemme reiluja ja ystävällisiä. Vaalimme kiltteyttä.

Toimimme avoimesti ja kannamme vastuuta

Teemme parhaamme tehdäksemme yritystoimintaa vastuullisesti, ja kerromme läpinäkyvästi, miten toimimme. Meillä ei ole salattavaa.

Katsomme pidemmälle

Emme juokse lyhytaikaisten trendien perässä. Arvostamme pysyvyyttä, ehkä jopa hitautta, sekä taiteellista laatua.

Nostamme esiin kauneutta

Arjen estetiikka on elintärkeää. Työllämme muistutamme siitä joka päivä.

 

 

Luontosuhteen puolesta

Haluamme saada koko maailman ihailemaan kanssamme pohjoista ympäristöä. Luotamme, että sillä on merkitystä sekä meidän ihmisten että luonnon hyvinvoinnille.

Tahdomme muistuttaa siitä, että oman lähiluonnon havainnointi on verraton tapa rakentaa henkilökohtaista luontosuhdetta. Mitä vahvempi meidän ihmisten luontosuhde on, sitä todennäköisemmin ymmärrämme myös suojella luontoa.

Ester Visual tauluja lumella

Ympäristöystävällisiä ja eettisiä valintoja

Ymmärrämme, että vastuullisuus on prosessi, jossa tehdään yhä parempia valintoja uuden tiedon ja ymmärryksen karttuessa.

Kannamme vastuumme siitä, ettei meidän tuotteidemme valmistamisessa kohdella ihmisiä tai eläimiä epäeettisesti. Etsimme ja valitsemme tuotantoon tapoja, jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän.

Teemme suuren työn etsiäksemme yhteistyökumppanit, jotka toimivat vastuullisesti ja kykenevät kertomaan valmistuksesta läpinäkyvästi aina raaka-aineisiin saakka. Ohjenuoranamme on järjestää tuotanto Suomessa tai lähellä Suomea EU:n alueella, jossa sääntelykin on hyvällä tasolla.

 

Kestäviä tuotteita

Materiaalit tuotteisiin valitsemme ottaen huomioon sekä ympäristövaikutukset että tuotteiden pitkäikäisyyden.

Käytämme julisteissa ja korteissa FSC-sertifioituja papereita. Tämä metsäsertifiointi on todistus puun alkuperän olosuhteista ja metsänhoidon hyvistä käytännöistä. Suurimmalla osalla käyttämistämme papereista on myös pohjoismaisen joutsenmerkin käyttöoikeus. Myös painatuksista vastaavat painotalot täyttävät tiukat ympäristövaatimukset.

Tarjottimissa ja vaneritauluissa käytetään suomalaista koivuviilua. Kuten julisteet ja kortit, myös nämä tuotteet valmistetaan Suomessa.

 

Ester Visual porotaulu Ounasvaaralla

Tekstiileissä suosimme pellavaa, jonka viljely on ekologista. Puuvillaan verrattuna pellavan viljelyssä käytetään huomattavasti vähemmän keinokastelua, lannoitteita ja torjunta-aineita. Pellava kestää hyvin käytössä ja on helposti kierrätettävissä oleva luonnonkuitu.

Käytämme euroopassa kasvatettua pellavaa, joka kudotaan kankaaksi Liettuassa. Kankailla on Öko-Tex -sertifiointi, joka takaa kankaan olevan käyttäjälle turvallinen ja haitta-aineeton.

Pellavatuotteet painetaan ja ommellaan Liettuassa (EU).

 

Pakkausmateriaaleissa vältämme muovia, ja suosimme kierrätettäviä pakkauksia. Tavaralähetysten pakkaamisessa käytämme usein uudelleen pahvilaatikoita ja pehmusteita.

Julisteiden pakkaamiseen käytämme biohajoavaa läpinäkyvää kalvoa, ja julisteiden taustakartongit ovat kierrätettäviä. Suuremmat julisteet pakkaamme rullalle pahviputkiin. Julisteita rullan päissä suojaavat muovikorkit voi laittaa muovikeräykseen. Kuten huomaat, kaikessa emme ole pystyneet välttämään muovin käyttöä. Pakkausmateriaalit kuitenkin kehittyvät jatkuvasti, ja haluamme olla mukana vähentämässä pakkaamisesta ympäristölle koituvaa taakkaa.

Ester Visual kettutaulu lumella