Taiteilija – Elisa Ahonen

Elisa on Lappiin kotiutunut kuvantekijä, joka luottaa käsin tehdyn taideteoksen voimaan. Akvarellivärin uniikki jälki karhean paperin pinnalla luo mieliinpainuvia luontokuvia.

Akvarelleja pohjoisesta

Olen syntynyt Savossa järven rannalla, ja päätynyt kahden merenrannan kautta tänne, suurten jokien risteykseen. Rovaniemellä olen asunut perheeni kanssa vuodesta 2006.

Olen koulutukseltani taiteen maisteri – pääaineena kuvataidekasvatus. Olen opiskellut lisäksi kuvataidetta, taidehistoriaa sekä tekstiilisuunnittelua.

Kaikissa meissä on eri puolia. Minussa vaikuttavat yhtä aikaa boheemi luovuus ja logiikan kaipuu, spontaanius ja käytännöllinen harkitsevuus. Yrittäjänä voin hyötyä niistä kaikista.

Nautin tasaisesta elämästä, vuodenkierron tarkkailusta, esteettisistä ympäristöistä, inspiroivista keskusteluista. Ja pelaan intohimoisesti lentopalloa.

Ester Visual kielo-juliste kehyksissä sekä taiteilija

Oma maalauksellinen tyyli

Pyrin maalatessani samaan aikaan pelkistettyyn ja runsaaseen, realistiseen ja maalaukselliseen kuvaustapaan. Vesiväri on loputtomasti inspiroiva laji; sitä ei pysty jäljittelemään millään muulla tekniikalla. Haluan, että vesivärin luonne välittyy kuvistani. Siksi maalaankin alkuperäisteokset aina käsin, oikealle paperille.

Luontomaalauksia tehdessäni työskentelen aina kymmenien valokuvien pohjalta, ja pyrin niitä katsomalla saamaan kokonaisvaikutelman aiheestani.

Lajien tunteminen luontosuhteen perustana

Maalatessani minulle on tärkeää, että laji on tunnistettavissa maalauksesta, vaikka tulkitsisin värejä omalla tavallani. Ulkosalla kulkiessani koetan tunnistaa näkemiäni kasveja. Metsästäjämieheni taas saa usein opettaa minua eläinlajien tunnistamisessa. Tämä on tärkeä osa luontosuhdettani, ja tuo jollakin tapaa merkitystä elämään. Rovaniemellä kaupunkiasujakin pääsee hetkessä retkimaastoihin.

Kasvien tutkimista kesäyössä