Tarina

Rakkaus pohjoiseen ympäristöön, taiteilijan loppumaton ihastus akvarelliin ja selkeään pohjoismaiseen designiin – sekä ripaus sattumia. Näistä Ester Visual syntyi Lapin luonnon ympäröimässä kaupungissa.

Eläinmaalausten sarja muotoutuu

Nähtyään sattumalta valokuvan rusakosta Elisa tiesi mitä maalata. Eläimen korvat vaativat tulla maalatuiksi nimenomaan akvarellilla – vesivärillä. Jotain uutta oli syntymässä. Heti maalauksen valmistuttua muotoutui ajatus eläinkuvien sarjasta, jotka kuvaisivat eläimen ilmettä ja luonnetta kuin potretit. Juuri valmistuneella kuvataiteen opettajalla oli töitä lyhytaikaisina sijaisuuksina, ja vapaita päiviä löytyikin omien teosten maalaamiseen.

Eläinpotretteja syntyi seitsemän kuvan sarja. Ja samalla muotoutui myös akvarellityyli, joka on edelleen Ester Visualin visuaalisen ilmeen perustana.

Taideteoksista tuotteiksi

Elisalla oli ajatus omien teosten myynnistä aika ajoin tapahtumissa, ja nyt ajatus konkretisoitui painotuotteiden sarjan suunnitteluksi. Ilman suunnitelmaa yrittäjänurasta hän tilasi laatikoittain kortteja ja julisteita. Ja toivoi, että joulutapahtumasta tulisi myyntiä avuksi painatuslaskun maksuun.

Ihastuneita asiakkaita löytyi! Vähin erin työt tuotesarjan parissa lisääntyivät ja opettajan sijaisuuksille jäi vähemmän päiviä. Kun päätös oli tehtävä, oli ajatus päätoimisesta yrittäjyydestä jo kypsynyt tarpeeksi.

Ester Visual tarjotin Metsäjänis
Ester Visual muistikirjat

Ester on Tähti

Elisan tie päätoimiseksi yrittäjäksi ei ollut tietoisen työn tulos, vaan tuntui sarjalta sattumia. Yrityksen nimeäminenkin kuuluu näihin sattumuksiin. Kaupparekisteriin hyväksyttiin vasta kolmas nimiehdotus, joka oli jo hiukan tuskastuneena heitetty ilmaan: Ester on kaunis tytön nimi. Nimen voimin yritys tuli heitettyä taivaalle saakka; Ester kun tarkoittaa tähteä.

Ydin kirkastuu

Eläinkuvien sarjan ympärille muotoutui valikoima huolellisesti ja vastuullisesti muotoiltuja kotien tuotteita. Kuvasto laajeni kasveihin ja maisemiin. Kaikkea yhdistää kuitenkin pohjoinen näkökulma, Ester Visualin tähtikirkas ydin.