Syksyn 2022 uutuusjulisteet

Julkaisimme lokakuussa syksyn uudet kuvat: kaksi maisemaa ja yhden eläinaiheen. Kaikki nämä ovat saatavissa sekä kortteina että julisteina.

Tyyntä joella

Hiljainen joki heijastaa kallioniemellä kasvavien mäntyjen tummat kuvajaiset. Vastaranta kätkeytyy usvaan.

Tämä rauhallinen maisema voi olla juuri sinun sielunmaisemasi. Voit kuvitella siihen oman paikkasi vaikkapa meren rannalta, vaikka maiseman nimi viittaakin jokeen. Akvarellin tehnyt taiteilija Elisa Ahonen on kuvannut maiseman kotikaupungistaan Rovaniemeltä: näkymä on aivan kaupungin ytimestä Jätkänkynttiläsillalta Ounaskoskelle päin. Kaupungin siluetti vastarannalla ja Ounaskosken silta on kätketty usvaan, jotta kuvassa säilyy luonnon salaperäisyys ja maiseman luontokuvamaisuus.

Rovaniemi Pöyliövaaralta

Näkymä Rovaniemen kaupunkiin Pöyliövaaran päältä. Ohut lumi peittää pohjoisen kaupungin katot. Kemijoki virtaa jääkannen alla. Akvarellimaalauksen on tehnyt taiteilija ja yrittäjä Elisa Ahonen, joka asuu itse Rovaniemellä.

”Halusin tehdä kuvan aivan omilta kotikulmiltani, ehkä kaikkein ihanimmilta lenkkimaastoilta mitä kuvitella voi. Monet haluavat viedä muualta tulleet vieraansa katsomaan juuri tätä maisemaa.”

Riekot

Riekko-maalausta on toivottu jo kauan! Nyt onneksi oli sopiva hetki sen toteuttamiseen.

Riekko on tyypillinen pohjoisen Lapin asukki, joka vaihtaa väriään pitkin vuotta. Talvella vitivalkoinen metsäkana vaihtaa väriään kevään kuluessa ruskeankirjavaksi.

Vesivärimaalaus kuuluu Elisa Ahosen luonteikkaiden eläinkuvien sarjaan nimeltä Animal Portraits. ”Tämä maalaus on sarjassani ensimmäinen eläinmaalaus, jossa samassa kuvassa on useampi yksilö. Jotenkin minua houkutteli tuoda jotakin uutta eläinpotrettien sarjaan, mutta tässä oli osittain kyse myös siitä, etten vain osannut päättää, kumpi riekon väri on ihanampi: täysvalkoinen vai ruskeankirjava.”

Ester Visual Riekko-juliste kehyksessä

Jaa sivu eteenpäin