Kevään uudet julisteet 2023

Ihanat uudet kukkakuvat ovat täällä! Saammeko esitellä: Kullero ja Tupasvilla. Nämä raikkaat väripilkut ovat saatavissa julisteina monessa eri koossa.

Ester Visual juliste Kullero

Kullero

Pirteän keltainen kullero hurmaa värikkäillä kukkapalleroillaan. Alkukesästä kukkiva kukka viihtyy erityisesti pohjoisessa. Kullero onkin Lapin maakuntakukka.

Akvarellin maalannut taiteilija-yrittäjä Elisa Ahonen kertoo maalauksen taustoista näin:

”Ester Visual on pohjoisen luonnon kuvaaja, ja yrityksen koti on Rovaniemellä. Täällä päin kullero on ihmisille tärkeä kukka, monelle jopa lempikasvi. Sen lisäksi kullero on alueen maakuntakukka. Hoksasin alkuvuodesta, että meillä on kulleron kokoinen aukko valikoimassamme. Kulleron maalaamisella arvostan kotiseutuani ja koko Lappia.”

 

Ester Visual Tupasvilla-julisteTupasvilla

Tupasvilla on valoisa ja ilmava pumpulipallo. Se on kosteissa paikoissa viihtyvä kasvi, joka muodostaa kesällä auringossa hohtavia haituvapallopeltoja. Kasvin tapaa varmimmin pohjoisella suolla.

Mutta tiesitkö, että tupasvilla kukkii kellansävyisellä kukalla jo heti lumien lähdettyä? Kesätuulessa huojuva valkoinen villa koostuu siis kukinnan jälkeisistä lenninhaivenista!

Tupasvilla on aika klassinen ja rakastettu aihe luontovalokuvauksessa ja kuvataiteessa. Maalauksen tehnyt taiteilija-yrittäjä Elisa Ahonen kertoo maalauksesta näin:

”Minua tupasvilla-aiheessa viehättää se, miten hahtuvapallo käyttäytyy valossa. Tässä maalauksessa tupasvillat ovat vastavalossa, joka saa hahtuvien päät hohtamaan hurjan valkoisina. Yhtä ihanat ovat hahtuvien tyvelle muodostuvat ”valoisat varjot”.  Maalauksen tekeminen oli hiukan myös paluuta juurilleni, sillä tein jo vuonna 2005 näyttelyyn kaksi tupasvilla-aiheista maalausta. Maalaukset myytiin näyttelystä, enkä ole muistanut niitä enää pitkään aikaan. Viime syksynä aloin muistelemaan maalauksia ja niiden värimaailmaa, ja huomasin että voisin tehdä tupasvilla-maalauksen myös Ester Visualin valikoimaan.”

Ester Visual tupasvilla-juliste olohuoneen seinällä
Ester Visual Kullero-juliste valkoisessa kehyksessä

Jaa sivu eteenpäin